Gość
Zamawiający
Ogłoszenie nr 510003851-N-2019 z dnia 08-01-2019 r.
Dom Pomocy Społecznej "Zameczek": Dostawa warzyw i owoców świeżych, kiszonych i przetworzonych

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES:
Dom Pomocy Społecznej "Zameczek", Krajowy numer identyfikacyjny 15021490500000, ul. ul. 74 GPP  2, 42700   Lubliniec, woj. śląskie, państwo Polska, tel. 34 3531105 w.308, e-mail bmazurkiewicz@op.pl, faks 343 531 126.
Adres strony internetowej (url): www.dpszameczek.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa warzyw i owoców świeżych, kiszonych i przetworzonych
II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:
ARBUZ (waga od 2,00 do max 5,00kg/szt), świeży, soczysty, bez uszkodzeń Cena stała VI - VIII kg 100 ARONIA świeża, dojrzała, nieprzesuszona Cena stała VIII - IX kg 10 BANANY świeże, żółte, średniej wielkości (waga max. 120g/szt), bez uszkodzeń, bez śladów pleśni Cena stała I - XII kg 250 BOTWINKA świeża, czysta, bez uszkodzeń, średniej wielkości Cena stała IV - VIII szt 60 BROKUŁ świeży, różyczkowany, średniej wielkości (waga min. 0,50kg/szt), bez uszkodzeń, obcinany Cena stała VI - IX szt 100 BRUKSELKA świeża, czysta, bez uszkodzeń Cena stała IX - XII kg 20 BRZOSKWINIA zdrowe, dojrzałe, słodkie,bez uszkodzeń, (waga max.135g/szt) Cena stała VI - X kg 100 BURAKI CZERWONE średniej wielkości, czyste, zdrowe, bez uszkodzeń Cena stała I - XII kg 250 CEBULA CZERWONA sucha, średniej wielkości, bez uszkodzeń, nie przerośnięta Cena stała I - XII kg 30 CEBULA ŻÓŁTA sucha, średniej wielkości, bez uszkodzeń, nie przerośnięta, (od VI do IX cebula młoda) Cena stała I - V kg 350 Cena stała VI - IX kg 200 Cena stała X - XII kg 220 CUKINIA kabaczek,średniej wielkości (waga max. 300g/szt), dojrzała, jędrna, bez uszkodzeń Cena stała VII - X kg 60 CYTRYNA dojrzałe, średniej wielkości, jędrne, bez uszkodzeń Cena stała I - XII kg 120 CZOSNEK świeży, polski, główki kompletne, średniej wielkości, nie przerośnięte Cena stała I - XII szt 200 DYNIA średniej wielkości, dojrzała, bez uszkodzeń Cena stała IX - XII kg 50 FASOLA JAŚ sucha, duża, beż śladów pleśni i robaków, Cena stała I - XII kg 25 FASOLKA SZPARAGOWA świeża, zdrowa, jędrna, bez uszkodzeń, Cena stała VI - IX kg 120 GREJPFRUT czerwony, soczysty, dojrzały, średniej wielkości (waga max. 260g/szt) Cena stała I - XII kg 50 GROCH żółty, połówki, bez śladów pleśni i robaków Cena stała I - XII kg 25 GRUSZKI zdrowe, soczyste, dojrzałe, słodkie, średniej wielkości (waga max.180g/szt) Cena stała I - IV kg 50 Cena stała IX - XII kg 70 JABŁKA CZERWONE średniej wielkości (waga 130g -200g/szt), zdrowe, soczyste, bez uszkodzeń Cena stała I - VI kg 700 Cena stała VII - IX kg 350 Cena stała X - XII kg 350 JABŁKA SUSZONE Cena stała I - XII kg 1,00 KALAFIOR świeży, różyczkowany, gruntowy, średniej wielkości (waga min. 0,80kg/szt), bez uszkodzeń, obcinany Cena stała VI - IX szt 120 KALAREPA świeża, czysta, bez uszkodzeń, średniej wielkości Cena stała V - VIII szt 50 KAPUSTA BIAŁA główki,jędrne, średniej wielkości (waga 3-4kg/szt), zdrowe, czyste, (IV - VII kapusta młoda), bez uszkodzeń Cena stała I - VI kg 150 Cena stała VII - XII kg 150 KAPUSTA CZERWONA główki,jędrne, średniej wielkości, zdrowe, czyste, (IV - VII kapusta młoda), bez uszkodzeń Cena stała I - XII kg 150 KAPUSTA KISZONA dobrej jakości, (waga po odcieku), niepasteryzowana Cena stała I - XII kg 600 KAPUSTA PEKIŃSKA zdrowa, jędrna, bez uszkodzeń i przebarwień, świeża, średniej wielkości (waga min. 0,80kg/szt) Cena stała IV - X szt 100 KIWI zdrowe, dojrzałe, jędrne, bez uszkodzeń,(waga min. 75g/szt) Cena stała I - XII szt 100 KOPEREK ZIELONY świeży, polski, w pęczkach, czysty Cena stała IV - IX szt 200 MANDARYNKI dojrzałe, słodkie, soczyste, średniej wielkości (waga max. 80g/szt), bez uszkodzeń Cena stała I - IV kg 80 Cena stała IX - XII kg 80 MARCHEW świeża, czysta, zdrowa, jędrna, barwa czerwono-pomarańczowa, obcinana od natki, nie popękana, bez uszkodzeń, średniej wielkości (waga min. 100g/szt), twarda, bez ciemnych plam Cena stała I - VI kg 550 Cena stała VII - IX (młoda) kg 250 Cena stała X - XII kg 250 MORELA dojrzała, słodka, bez uszkodzeń i przebarwień, (waga 50g-80g/szt) Cena stała VII - X kg 30 NEKTARYNA zdrowe, dojrzałe, słodkie,bez uszkodzeń, (waga max.135g/szt) Cena stała VI - X kg 100 OGÓREK KISZONY / małosolony twardy, dobrej jakości, waga po odcieku Cena stała I - XII kg 240 OGÓREK ZIELONY świeży, zdrowy, twardy, bez uszkodzeń, średniej wielkości, Cena stała I - III kg 80 Cena stała IV - X kg 200 Cena stała XI - XII kg 80 PAPRYKA CZERWONA świeża, twarda, bez uszkodzeń i przebarwień, średniej wielkości (waga 130-200g/szt) Cena stała I - IV kg 60 Cena stała V - X kg 100 Cena stała XI - XII kg 30 PAPRYKA ZIELONA świeża, twarda, bez uszkodzeń i przebarwień, średniej wielkości Cena stała VII - X kg 15 PAPRYKA ŻÓŁTA świeża, twarda, bez uszkodzeń i przebarwień, średniej wielkości Cena stała VII - X kg 15 PIECZARKI świeże, średniej wielkości, czyste, bez uszkodzeń Cena stała I - XII kg 100 PIETRUSZKA (korzeń) świeża, czysta, zdrowa, jędrna, obcinana od natki, nie popękana, bez uszkodzeń, średniej wielkości (waga min. 70g/szt), bez ciemnych plam, Cena stała I - VI kg 180 Cena stała VII - IX (młoda) kg 100 Cena stała X - XII kg 100 PIETRUSZKA (natka) zielona, świeża, polska, w pęczkach, czysta Cena stała IV - X szt 300 POMARAŃCZE dojrzałe, słodkie, soczyste, średniej wielkości (waga max. 250g/szt), bez uszkodzeń Cena stała I - IV kg 130 Cena stała IX - XII kg 130 POMIDORY świeże, dojrzałe, zdrowe, twarde, mięsiste, średniej wielkości, bez uszkodzeń Cena stała I - III kg 100 Cena stała IV - X kg 350 Cena stała XI - XII kg 100 POR zdrowy, czysty, bez uszkodzeń, średniej wielkości (waga min. 150g/szt) Cena stała I - XII szt 730 PORZECZKA czerwona/czarna, dojrzała, świeża, Cena stała VII - IX kg 50 RABARBAR świeży, bez uszkodzeń, Cena stała IV - VII kg 15 RZODKIEW BIAŁA świeża, zdrowa, jędrna, Cena stała I - XII kg 100 RZODKIEWKA świeża, zdrowa, jędrna, w pęczkach (waga min. 120g/pęczek) Cena stała I - III szt 80 Cena stała IV - IX szt 200 Cena stała X - XII szt 80 SAŁATA LODOWA świeża, główki, czysta, bez uszkodzeń i przebarwień, średniej wielkości (waga min. 400g/szt) Cena stała I - XII szt 80 SAŁATA ZIELONA (masłowa) świeża, główki, czysta, bez uszkodzeń i przebarwień, średniej wielkości (waga min. 250g/szt) Cena stała I - III szt 80 Cena stała IV - IX szt 280 Cena stała X - XII szt 80 SELER (korzeń) świeży, czysty, zdrowy, cały, jędrny, obcinany od natki, nie popękany, bez szkodników i uszkodzeń, średniej wielkości (waga min. 330g/szt), miąższ biały, bez ciemnych plam, Cena stała I - V kg 180 Cena stała VI - IX (młody) kg 150 Cena stała X - XII kg 150 SELER NACIOWY (sałatkowy) świeży, czysty Cena stała V - VIII szt 10 SUSZ KOMPOTOWY Cena stała I - XII kg 1,00 SZCZYPIOREK (świeży) zielony, świeży, polski, w pęczkach, czysty Cena stała IV - IX szt 240 ŚLIWKI SUSZONE kalifornijskie Cena stała I - XII kg 1,00 ŚLIWKI WĘGIERKI świeże, dojrzałe, zdrowe, słodkie, bez uszkodzeń i robaków Cena stała VII - X kg 150 TRUSKAWKI świeże, dojrzałe, zdrowe, słodkie, mięsiste, bez uszkodzeń, bez śladów pleśni Cena stała VI - VIII kg 250 WINOGRONA czerwone/zielone, świeże, dojrzałe, bez uszkodzeń i pleśni, słodkie, Cena stała IV - VII kg 40 Cena stała VIII - XII kg 40 WIŚNIA świeża, dojrzała, zdrowa, bez uszkodzeń i robaków Cena stała VI - VIII kg 150 ZIEMNIAKI konsumpcyjne, świeże, czyste, zdrowe, bez uszkodzeń, średniej wielkości Cena stała I - VI kg 5500 Cena stała VII - IX (młoda) kg 3000 Cena stała X - XII kg 3000 ŻUR- butelka 0,5l szt 120
II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 03200000-3

Dodatkowe kody CPV: 03212213-6, 03221100-7, 03221110-0, 03221112-4, 03221113-1, 03112100-1, 15332170-6
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Zapytanie o cenę
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
NAZWA: Dostawa warzyw i owoców świeżych, kiszonych i przetworzonych
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 18/12/2018
IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT 44319.12
Waluta PLN
IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
Liczba otrzymanych ofert:  2
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw:  2
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej:  0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej:  0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną:  0
IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie

Nazwa wykonawcy: Artykuły Rolno - Spożywcze Patyna Sławomir
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Obroki 130
Kod pocztowy: 40-833
Miejscowość: Katowice
Kraj/woj.: śląskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:
tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:
nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:
nie
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy 46707.55
Oferta z najniższą ceną/kosztem 46707.55
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 50354.30
Waluta: PLN
IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom
nie

Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:
IV.8) Informacje dodatkowe:

IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ

IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie  zapytanie o cenę  na podstawie art. 69  ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw i owoców świeżych, kiszonych i przetworzonych czyli dostawy lub usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust.8.
 
Copyright © 2010 Urząd Zamówień Publicznych