|
Ogłoszenie nr 500163037-N-2018
z dnia 12.07.2018 r.
Przedszkole Samorządowe nr 64 p.n. "Akademia Jasia i Małgosi" w Białymstoku: Zakup i dostawa artykułów spożywczych – cz. 5 nabiał
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania
tak
ACTUS Zamówienia Publiczne Daniel Ambrożej tel. 601 611 353
I. 1) NAZWA I ADRES:
Przedszkole Samorządowe nr 64 p.n. "Akademia Jasia i Małgosi" w Białymstoku, Krajowy numer identyfikacyjny 20040801900000,
ul. ul. Dubois
12,
15349
Białystok, woj.
podlaskie, państwo
Polska, tel.
85 745 30 50, e-mail
przedszkole64@op.pl, faks
85 745 30 50.
Adres strony internetowej (url): http://www.ps64.pl/
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup i dostawa artykułów spożywczych – cz. 5 nabiał
Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):
ZP-2/PS64/18
II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby bieżącego żywienia w asortymencie i ilościach ujętych w zestawieniach stanowiących załącznik w formacie EXCEL:
"Jogurt naturalny /mleko, mleko w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowe/, /bez dodatku skrobi, gumy i żelatyny, cukru/
- typu grecki, tłuszcz do 10 %,
opakowania po 400 ml"
Masło - extra (nie mniej niż 82% tłuszczu), kostka 200 g
Mleko spożywcze świeże tłuszcz 2 % - 1l - butelka /pasteryzowane w niskiej temperaturze i poddane procesowi mikrofiltracji - niehomogenizowane/
Mleko UHT 2%
Ser biały półtłusty, krajanka
Ser żółty typu Salami /bez konserwantów i sztucznych barwników/
Ser żółty dojrzewający, twardy, typu Gouda /bez konserwantów i sztucznych barwników/
Ser mozzarella /ser parzony niedojrzewający, skład: mleko, sól, kultury bakterii/
Śmietanka deserowa 30 % tłuszczu op.1l
"Śmietana 18 % tłuszczu
/bez dodatku skrobi, gumy i żelatyny, cukru/"
Masło roślinne 500g
Kefir naturalny 2% tłuszczu /mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej/.-bez skrobi, stabilizatorów, mleka w proszku.
Ser typu Feta 12% tł
Maślanka naturalna /mleko, mleko w proszku, żywe kultury bakterii /, bez dodatku skrobi, gumy i żelatyny, cukru.
Zamawiający zaznacza, że realizowane cykliczne dostawy, każdorazowo winny być dostosowane wagowo do składanego zamówienia.
Zamawiający przewiduje zastosowanie PRAWA OPCJI. Pojęcie zamówienia opcjonalnego to możliwość skorzystania przez Zamawiającego, bez ponownego przeprowadzenia procedury przetargowej, udzielanie zamówienia publicznego temu samemu wyłonionemu wykonawcy w ramach określonej wielkości opisanej w prawie opcji. Opcja rozumiana jest jako rozszerzenie zamówienia podstawowego (gwarantowanego) o wskazane, wyszczególnione pozycje w formularzu ofertowym oraz załączniku w formacie EXCEL. Jest to uprawnienie Zamawiającego, a nie obowiązek. Z zamówienia w zakresie prawa opcji Zamawiający będzie korzystał w terminie zamówienia podstawowego określonego w cz. IV opisu przedmiotu zamówienia.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 15500000-3
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Zamówienie z wolnej ręki
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie z wolnej ręki
na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 4
ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
W prowadzonym uprzednio postępowaniu w trybie przetargu nieograniczonego (sygn.: ZP-1/PS64/18) w cz. 5 - "nabiał", nie złożono żadnej oferty. Z tego też tytułu w trybie art. 67 ust. 1 pkt 4 oraz art. 68 ustawy PZP, Zamawiający przeprowadził postępowanie przetargowe w trybie z wolnej ręki (sygn.: ZP-2/PS64/18). |
||||||||||||||||||
Copyright © 2010 Urząd Zamówień Publicznych
|