IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria | Znaczenie |
cena | 60,00 |
czas realizacji dostawy dodatkowej złożonej w dniu dostawy – do 3 godz. | 40,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data:
godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy w przypadkach, gdy:
1) nastąpi zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację umowy, której nie dało się przewidzieć pomimo zachowania należytej staranności i nie jest to zawinione przez Strony,
2) w celu prawidłowego wykonania umowy niezbędna i konieczna jest zmiana sposobu wykonania zobowiązania przez Wykonawcę, czego nie dało się przewidzieć pomimo zachowania należytej staranności i nie jest to zawinione przez Strony,
3) niezbędna i konieczna jest zmiana terminu wykonania umowy ze względu na zaistnienie okoliczności lub zdarzeń uniemożliwiających realizację umowy w wyznaczonym terminie, których nie dało się przewidzieć pomimo zachowania należytej staranności i nie są one zawinione przez Strony, w szczególności zmian w harmonogramie roku szkolnego,
4) zmiany miejsca dostawy ze względu na zmiany organizacyjne po stronie Zamawiającego,
5) zmiany danych teleadresowych Zamawiającego lub Wykonawcy,
6) zmiany rachunku bankowego Wykonawcy,
7) ceny jednostkowe towarów mogą być waloryzowane nie częściej niż co kwartał, a podstawą waloryzacji będzie faktyczny wzrost cen za ubiegły kwartał zgodnie ze wskazaniem wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych, ogłaszanych przez Prezesa GUS. Waloryzacja przysługuje Wykonawcy w sytuacji jeżeli podany wzrost cen w kwartale osiągnie co najmniej 3%. Zmiany cen w/w mogą być dokonywane tylko w formie pisemnej,
8) ze względu na zaistnienie okoliczności lub zdarzeń uniemożliwiających realizację umowy, których nie dało się przewidzieć pomimo zachowania należytej staranności i nie są one zawinione przez Strony, o ile Zamawiający dysponuje odpowiednimi środkami finansowymi.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data:
21.05.2018, godzina:
08:29,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
język polski
IV.6.3) Termin związania ofertą:
do:
okres w dniach:
30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Filet z indyka świeży klasa A , w kawałku - bez chrząstek. Dostawa dostosowana wagowo do zamówienia
Filet z kurczaka świeży w kawałku klasa A - bez chrząstek . Dostawa dostosowana wagowo do zamówienia.
Karkówka wieprzowa b/k, b/t kl. I . Dostawadostosowana wagowo do zamówienia)
Kiełbaski śląskie /mięso nie mniej niż 85%.
Porcje rosołowe z kurczaka-świeże / dostawa dostosowana wagowo do zamówienia
Parówki wieprzowe z szynki/skład: mięso wieprzowe z szynki 90% produktu/bez dodatku fosforanów i bez glutaminianu monosodowego
Podudzia z kurczaków świeże klasa A - duże
Schab wieprzowy b/k w kawałku, środkowy, kl. 1- dostawa dostosowana wagowo do zamówienia
Łopatka b/k, b/s , w kawałku, kl. I - dostawa dostosowana wagowo do zamówienia
Szynka wieprzowa extra b/k, b/s, b/t w kawałku mięsień - odłoniona
Udziec z indyka bez skóry , bez kości, świeży
WĘDLINA : szynka gotowana wieprzowa -szynka wędzona parzona- 100gr produktu wyprodukowano ze 110 gr mięsa.Dostawa dostosowana wagowo do zamówienia. Bez konserwantów.
WĘDLINA : Polędwica wieprzowa - wędzonka parzona .110gr produktu wyprodukowano z min. 100 gr mięsa.Dodatkowe składniki wyłącznie pochodzenia naturalnego. Dostawa dostosowana wagowo do zamówienia .Bez konserwantów
WĘDLINA : Kiełbasa szynkowa- kiełbasa wieprzowa wędzona parzona . Składniki : mięso wieprzowe z szynki , pieprz , eksrat przypraw . 100gr produktu wyprodukowano ze 100gr mięsa.
WĘDLINA drobiowa typu "rolada drobiowa z kurczaka, gotowana" lub "filet wędzony z indyka" (nie mniej niż 85% mięsa, bez konserwantów), w kawałku. Dostawa dostosowana wagowo do zamówienia.
szynka konserwowa premium pakowana po 2,5kg,
Dostawa dostosowana wagowo do zamówienia. Podane w załączniku do SIWZ (plik EXCEL) ilości poszczególnego asortymentu należy traktować jako wartości szacunkowe i nie muszą zostać wyczerpane w trakcie realizacji umowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15100000-9,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2018
5) Kryteria oceny ofert: Kryterium | Znaczenie |
cena | 60,00 |
czas realizacji dostawy dodatkowej złożonej w dniu dostawy – do 3 godz. | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Część nr: | 2 | Nazwa: | pieczywo |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:bułka grahamka 70-80g/mąka pszennagraham44%, woda , mąka pszenna, cukier , sól, drożdże
bułka z ziarnami 60-70g/mąka pszenna , woda, mąka pszenna graham, ziarna12%(słonecznik, siemięlniane, sezam)płatki owsiane, drożdże , sół, cukier
bułka żytnia 60g-70g /mąka pszenna, woda, mąka żytnia 23%, drożdże , sól ,
chałka zdobna duża /nie więcej niż 15 g cukru na 100 g produktu i nie więcej niż 10 g tłuszczu na 100 g produktu/
"Chleb wieloziarnisty na naturalnym zakwasie / mąka pszenna, żytnia, ziarna nie mniej niż 13%
- żyto, owies, słonecznik, siemię lniane, sezam, płatki jęczmienne/, 400g krojony."
chleb baltonowski /mąka psdzenna , woda , mąka żytnia, sól, drożdże olej roślinny, mąka sojowa
Chleb żytni razowy na naturalnym zakwasie / mąka żytnia razowa 55%, pszenna, żytnia/ 0,5 kg, krojony, bez dodatku drożdży/,
chleb babuni,
chleb staropolski.
Dostawa dostosowana wagowo do zamówienia. Podane w załączniku do SIWZ (plik EXCEL) ilości poszczególnego asortymentu należy traktować jako wartości szacunkowe i nie muszą zostać wyczerpane w trakcie realizacji umowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2018
5) Kryteria oceny ofert: Kryterium | Znaczenie |
cena | 60,00 |
czas realizacji dostawy dodatkowej złożonej w dniu dostawy – do 3 godz. | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Część nr: | 3 | Nazwa: | artykuły suche |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Bazylia suszona 20g
budyń śmietankowy na 0,75litra mleka typu delekta
chrupki kukurydziane flipsy 100gr
Cukier biały 1 kg op. papierowe
Cukier wanilinowy 30 typu Delekta
Cynamon mielony 15 g
Cukier trzcinowy 1 kg
Curry przyprawa 20g typu prymat
czekolada pełnomlecznaBożonarodzeniowa 220gr.( na Mikołajki)
dżem 100% 220gr truskawkowy, czrna porzeczka, malina
herbata koperek(20*2gr ) Herbapol
Drożdże piekarnicze 100 g świeże
herbata rumianek (20*1,5gr) Herbapol
groszek konserwowy 240gr tupu dawtona
herbata mięta (20*2gr) Herbapol
Herbata czarna liściasta 100 g/sypana/
herbata malina ( 20*2,7gr) herbapol
kalendarz adwentowy z czekoladkami mlecznymi 50gr
Kakao /zaw. tłuszczu 15-17%/ typu Wedel, 150 gr
Kasza gryczana palona op. od 1-do 5 kg
kasza jęczmienna gruba op 1 kg
Kasza jaglana op 1 kg
Kasza gryczana bulgur opakowanie 3kg
Kawa inka 150g kartonik
Kasza manna op. 1kg papier
Ketchup łagodny /bez konserwantów/.450 g
Koncentrat pomidorowy 30% ,950 gr, opakowanie szklane., słoik
Liść laurowy typu Prymat 10 g
Majeranek typu Prymat 20g
Makaron gniazda wstążki typu lubella - op. 400gr
Makaron muszelka małatypu lubella - op. 500gr.
Mąka pszenna typ 500 opakowania 1 kg
Mąka ziemniaczana op .papier, opakowania 1 kg
oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia1litr
koncentrat pomidorowy 30%- 190gr słoiczek typu łowicz lub pudliszki
Miód naturalny wielokwiatowy opakowania 1 litr
Mieszanka Krakowska ( cukierki czekoladowe z galaretką)
kukurydza konserwowa puszka 400gr pudliszki
lubczyk przyprawa 10gr typu prymat
cukier puder 400 gr
Olej kujawski 1 litr
bułka tarta 500gr op. papierowe PSS
pieprz cytrynowy
Otręby pszenne 150 gr Kupiec
Otręby owsiane, opakowanie 0,200g
Papryka słodka mielona typy Prymat 20g - przyprawa
pałeczki kukurydziane proste 60 gr.
kurkuma przyprawa typu prymat 20gr.
Pieprz naturalny mielony typu Prymat 20g
Pieprz ziołowy typu Prymat 20g
Ziele angielskie całe 15g typu prymat
zioła prowansalskie10gr . typu prymat
Pierniczki w czekoladzie Bożonarodzeniowe 150g /jednostkowo pakowane na Mikołajki/
Ryż biały papier1 kg typu KUPIEC kl I
Płatki jęczmienne wyborowe / z wyłączeniem płatków błyskawicznych/, op. 0,5-1 kg
Płatki owsiane górskie / z wyłączeniem płatków błyskawicznych, op. 0,5-1 kg
soda oczyszczona 70 gr
Proszek do pieczenia 30 g typu Delekta
Przecier pomidorowy 500 g kartonik
tymianek przyprawa 10 gr.
Rodzynki 200g /bez pestek, dodatków cukrów, substancji słodzących, soli oraz tłuszczy/, typu sułtańskie.
Ryż paraboliczny /opakowania 5 kg/
Ryż długoziarnisty / opakowania 5kg/
Soczewica czerwona,
Sól niskozasadowa Horeca Sante 1 kg
ocet winny jabłkowy biały - butelka szklana 0,25litra
Soczek jabłkowy 200 ml- 100% sok bez cukru i substancji słodzących , kartonik ze słmką
pieprz cytrynowy
rozmaryn przyprawa
oregano przyprawa
makaron spagetti typu Lubella -op. 500gr
makaron spagetti pełne ziarno - op. 400gr
makaron kokardki typu Lubella - op. 400gr.
makaron świderki typu lubella - op. 500gr
makaron świderki pełne ziarno - op. 400gr
lizak typu czupa czups .
Dostawa dostosowana wagowo do zamówienia. Podane w załączniku do SIWZ (plik EXCEL) ilości poszczególnego asortymentu należy traktować jako wartości szacunkowe i nie muszą zostać wyczerpane w trakcie realizacji umowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2018
5) Kryteria oceny ofert: Kryterium | Znaczenie |
cena | 60,00 |
czas realizacji dostawy dodatkowej złożonej w dniu dostawy – do 3 godz. | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Część nr: | 4 | Nazwa: | mrożonki |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Bukiet warzyw /marchew, kalafior, brokuł/ opakowania po 2,5 kg
"Groszek zielony mrożony, kl.1 -
opakowania po 2,5 kg"
Malina cała, mrożona, gat. 1 - opakowania po 2,5 kg
Marchew kostka gat. 1 - 2,5 kg mrożona
Mieszanka warzywna 7 - składnikowa mrożona (bez ziemniaków) kl. 1 opakowania po - 2,5 kg
"Mieszanka kompotowa wieloskładnikowa, mrożona, kl. 1/bez jabłek, owoce drylowane/
- opakowania po 2,5 kg"
"Porzeczka czarna mrożona kl. 1
- opakowania po 2.50 kg"
"Porzeczka czerwona mrożona kl. 1
- opakowania po 2.50 kg"
"Szpinak siekany mrożony kl. 1 /brykiet/
- opakowania po 2,5 kg"
"Śliwka węgierka bez pestek, mrożona, kl. 1
- opakowania po 2,5 kg"
"Truskawka cała gat. 1 / bez szypułek/
- opakowania po 2,5 kg"
"Wiśnia bez pestek, mrożona, kl. 1
- opakowania po 2,5 kg"
Brokuły mrożone kl. I- oakowanie po 2 kg
Kalafior mrożony kl. I- opakowanie po 2,5 kg
Brukselka mrożona kl. I- opakowanie po 2,5 kg
"Włoszczyzna cięta, mrożona – paski, 4- składnikowa:
/marchew, seler, pietruszka, por/
- opakowania po 2,5 kg".
Dostawa dostosowana wagowo do zamówienia. Podane w załączniku do SIWZ (plik EXCEL) ilości poszczególnego asortymentu należy traktować jako wartości szacunkowe i nie muszą zostać wyczerpane w trakcie realizacji umowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15896000-5,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2018
5) Kryteria oceny ofert: Kryterium | Znaczenie |
cena | 60,00 |
czas realizacji dostawy dodatkowej złożonej w dniu dostawy – do 3 godz. | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:"Jogurt naturalny /mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych- minimum 2%tłuszczu/bez dodatku skrobi, gumy i żelatyny, cukru, mleka w proszku
opakowania po 400 ml"
Masło - extra (nie mniej niż 82% tłuszczu), kostka 200 g
Mleko spożywcze świeże tłuszcz 3,2 % - 1l - butelka /pasteryzowane w niskiej temperaturze 74 stopni Celcjusza i poddane procesowi mikrofiltracji - niehomogenizowane/
Ser biały półtłusty- krajanka/mleko, żywe kultury bakterii mlekowych
"Jogurt naturalny typu grecki/mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych- minimum 2%tłuszczu/bez dodatku skrobi, gumy i żelatyny, cukru, mleka w proszku
opakowania po 400 ml"
Ser żółty dojrzewający, twardy, typu Gouda /bez konserwantów i sztucznych barwników/
Ser mozzarella /ser parzony niedojrzewający, skład: mleko, sól, kultury bakterii/
Masło roślinne 250 gr kubek
"Śmietana 18 % tłuszczu- skład śmietanka , żywe kultury bakterii mlekowych-400gr
/bez dodatku skrobi, gumy i żelatyny, cukru"
Kefir naturalny 2% tłuszczu /mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej/.-bez skrobi, stabilizatorów, mleka w proszku.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2018
5) Kryteria oceny ofert: Kryterium | Znaczenie |
cena | 60,00 |
czas realizacji dostawy dodatkowej złożonej w dniu dostawy – do 3 godz. | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Jaja Klasa A2, kategoria wagowa M /ściółkowe/
jaja przepiórcze ( opakowanie 18 sztuk ).
Dostawa dostosowana wagowo do zamówienia. Podane w załączniku do SIWZ (plik EXCEL) ilości poszczególnego asortymentu należy traktować jako wartości szacunkowe i nie muszą zostać wyczerpane w trakcie realizacji umowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03142500-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2018
5) Kryteria oceny ofert: Kryterium | Znaczenie |
cena | 60,00 |
czas realizacji dostawy dodatkowej złożonej w dniu dostawy – do 3 godz. | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Część nr: | 7 | Nazwa: | warzywa, owoce |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Ananas świeży
Arbuz
Banany gat. 1
Borówka amerykańska VI-VIII
botwina
Brokuły świeże
brzoskwinia
Buraki
Cebula
Cebula czerwona
Cukinia
Cytrna gat. 1
Czarna porzeczka
czereśnie
Czerwona porzeczka
Czosnek krajowy
Fasola
Dynia
Fasolka szparagowa świeża
groch połówki
Gruszka gat. 1
Jabłko gat. 1
Kaki
kalarepa
Kalfior świeży
Kapusta biała
Kapusta czerwona
Kapusta kiszona/ bez dodatku octu/
Kapusta młoda
Kapusta pekińska
kiełki
Kiwi duże gat. 1 (około 100 g)
Koper
Malina świeża gat. I
Mandarynka gat. 1
Marchew
Melon
Mięta świeża doniczka
Morele
Natka pietruszki
Nektarynka
Ogórek kiszony/ bez dodatku octu/
Ogórek sałatkowy
ogórek gruntowy
Papryka czerwona
Papryka kolorowa
Pieczarki
Pietruszka - korzeń
Pomarańcze
Pomidor gat. 1
Por
Rabarbar
Rzodkiew biała sopel
Rzodkiewka
Sałata karbowana
Sałata lodowa
Sałata masłowa
Seler korzeń
Seler naciowy
Szczaw świeży /V-VIII/
Szczypior
śliwki gat . I
Truskawki krajowe gat.I (sezon wiosenny VI)
Winogrona zielone rodzynkowe gat.I
Wiśnie gat. I
pestki słonecznika łuskane
pestki dyni łuskane
żurawina suszona nierozdrobniona gat. I
Dostawa dostosowana wagowo do zamówienia. Podane w załączniku do SIWZ (plik EXCEL) ilości poszczególnego asortymentu należy traktować jako wartości szacunkowe i nie muszą zostać wyczerpane w trakcie realizacji umowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2018
5) Kryteria oceny ofert: Kryterium | Znaczenie |
cena | 0,00 |
czas realizacji dostawy dodatkowej złożonej w dniu dostawy – do 3 godz. | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Część nr: | 8 | Nazwa: | ziemniaki |
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Ziemniak jadalny odmiana biała krajowe
Ziemniak młody VI- VII
Dostawa dostosowana wagowo do zamówienia. Podane w załączniku do SIWZ (plik EXCEL) ilości poszczególnego asortymentu należy traktować jako wartości szacunkowe i nie muszą zostać wyczerpane w trakcie realizacji umowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03212100-1,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2018
5) Kryteria oceny ofert: Kryterium | Znaczenie |
cena | 60,00 |
czas realizacji dostawy dodatkowej złożonej w dniu dostawy – do 3 godz. | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:"Filet z miruny SHP ( nie więcej niż 5% glazury)
b/skóry"
fillet z dorsza ze skórą bez lodu SHP ( nie więcej niż 5% glazury)
"Makrela wędzona tuszka
/rozmiar nie mniejszy niż 300-500/"
Dorsz wędzony
tyńczyk w sosie własnym 1700gr
Dostawa dostosowana wagowo do zamówienia. Podane w załączniku do SIWZ (plik EXCEL) ilości poszczególnego asortymentu należy traktować jako wartości szacunkowe i nie muszą zostać wyczerpane w trakcie realizacji umowy.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15220000-6,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania: okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 31.12.2018
5) Kryteria oceny ofert: Kryterium | Znaczenie |
cena | 60,00 |
czas realizacji dostawy dodatkowej złożonej w dniu dostawy – do 3 godz. | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE: